Wat is een 085 nummer?

Een 085 nummer is, net als een 088 nummer, een plaatsonafhankelijk netnummer. In tegenstelling tot regionale nummers die worden geregistreerd op basis van vestigingsplaats, wordt een 085 nummer op naam geregistreerd en is daardoor plaatsonafhankelijk. Bedrijven met vestigingen in meerdere regio’s of bedrijven die in heel Nederland opereren (zoals webwinkels en zzp’ers) kiezen een plaatsonafhankelijk nummer.

Verschil tussen een 085 nummer en een 088 nummer?

Beide nummers zijn regionaal onafhankelijk, waar zit dan het verschil? Het verschil is dat 088 nummers uitgegeven worden door het ACM (toezichthouder van de telecombranche) en 085 nummers uitgegeven worden door telecomproviders (zoals Vonetic). Concreet betekent dit dat jij zelf een 088 nummer via het ACM moet aanvragen. Het ACM is de enige plek om een 088 nummer te verkrijgen.

De snelheid van de registratie van nummers verschilt nogal. De registratie van een 088 nummer kan enkele weken in beslag nemen terwijl een 085 nummer vrijwel direct geactiveerd kan worden.

Een ander verschil is de aanschaf van de hoeveelheid nummers. Een 088 netnummer moet in een reeks van 100 nummers aangeschaft worden in tegenstelling tot een 085 netnummer dat per nummer aangevraagd kan worden.

085 netnummer Arnhem?

Vroeger was 085 het netnummer van Arnhem, maar sinds 1995 is 085 een plaatsonafhankelijk netnummer geworden.

Wanneer kun je beter niet kiezen voor een 085 nummer?

Je kunt marketingtechnisch gezien beter niet voor een regionaal onafhankelijk nummer kiezen als je een lokale business hebt. Als je bijvoorbeeld alleen in de regio Amsterdam werkzaam bent kun je het best adverteren met een 020 nummer omdat dit nummer direct herkenning bij een consument oproept.

Altijd hetzelfde nummer

Verhuis je met je bedrijf? Omdat een 085 nummer niet gebonden is aan een regio maar aan een naam, kan het nummer binnen Nederland in elke regio gebruikt worden.

Uitbreiden

Heb je plannen om in de toekomst je bedrijf uit te breiden? Schaf dan een 10 of 100 nummerblok aan. Zo heb je een volledige reeks aan nummers en kunnen medewerkers hun eigen kiesnummer krijgen. De medewerkers hebben dan hetzelfde bedrijfsnummer maar met het laatste cijfer of de laatste twee cijfers aangepast.

Kosten 085 nummer

De kosten voor een 085 nummer hangen af van de hoeveelheid nummers dat gekocht wordt. Een enkel nummer is bij Vonetic slechts € 2 per maand. Schaf je in één keer 10 of 100 nummers aan, dan betaal je nóg minder.

085 nummer aanvragen

Een 085 netnummer kun je eenvoudig aanvragen via ons online stappenplan. Jouw volledige zakelijke telefonie kun je in zeven eenvoudige stappen instellen. Wij regelen alles achter de schermen zodat jij de volgende werkdag online bent. In het stappenplan kies je één of meerdere nummer(s) en stel je onder andere een welkomstbericht, openingstijden en een keuzemenu in.

Toch liever een 088 nummer? Schaf deze dan aan via het ACM. Na toekenning van het 088 nummer, kun je deze invullen bij stap 1 van het stappenplan om je zakelijke telefonie in te richten.

Schaf je zakelijke 085 nummer aan via ons stappenplan

085 nummer aanvragen?